Actyvabio

Home » Actyvabio

NARAVNA, EKOLOŠKA, TRAJNOSTNA

Prva profesionalna ekološka linija za nego las s certifikatom Cosmos Organic.

Actyvabio linija je obogatena s patentiranimi fitokompleksi z dokazanimi blagodejnimi učinki na lase in kožo. Lasje so po uporabi sijoči, mehki, lahkotni in zdravi. Vsi izdelki so narejeni po najvišjih standardih ceftifikata Cosmos Ogranic in vsebujejo do 97% sestavin naravnega izvora in do 86% certificiranih ekoloških sestavin, embalaža pa je izdelana iz recikliranega materiala.

 

LEPOTA, USTVARJENA IN NAVDIHNJENA IZ NARAVE

 

Trend, ki se posveča naravnim, biološkim in trajnostnim izdelkom je vedno bolj razširjen.

Vse, kar je naravno nas privlači, je bolj nežno in podobno organizmu. Vse, kar je trajnostno, pa v nas zbuja zavest o tem, kako naše nakupovalne odločitve vplivajo na okolje.

Priljubljenost „bio“ izdelkov je v porastu, saj ekološko pridelani izdelki zadovoljujejo obe potrebi: ekološko, ki poleg naravnega, pomeni tudi vzgojeno, gojeno, obdelano na naraven način in zato tudi trajnostno in z manjšim vplivom na okolje.

Actyvabio je prva profesionalna ekološka linija izdelkov s certifikatom Cosmos Organic, obogatena s patentiranimi fitokompleksi z dokazanimi blagodejnimi učinki. Izdelki vsebujejo do 97% sestavin naravnega izvora in do 86% certificiranih ekoloških sestavin, njihova embalaža je pridobljena iz recikliranega materiala in jo je mogoče tudi reciklirati.

 

Naravna, ekološka, trajnostna.

Izdelki Actyvabio so ustvarjeni iz izkušenj, s katerimi se Kemonovi laboratoriji ponašajo na področju profesionalnih izdelkov in zato so izjemno učinkoviti: lasje so sijoči in mehki, kot po uporabi tradicionalne kozmetike, vendar bolj prosti, lahkotni in zdravi.

GLAVNA SESTAVINA IN DIŠAVA

 

V umbrijskih gričih, v bližini naše tovarne, smo pred več kot desetletjem odprli Kemon Open Lab in več kot 20 hektarjev zemlje namenili ekološkemu kmetijstvu ter pričeli z dolgoletnim eksperimentiranjem z zdravilnimi rastlinami.

V laboratoriju na prostem smo zbrali štiri rastline z blagodejnimi in pomirjujočimi lastnostmi. Ekološko pridelane rastline so avtohtone, odporne in ne potrebujejo veliko vode. Rastline vsako leto ročno naberemo in jih ustrezno obdelamo, da iz njih pridobimo izvlečke. Skrbno pripravljena mešanica izvlečkov vsebuje fitokomplekse s tako močnim sinergističnim učinkom, da smo se pri Kemonu odločili, da jo je vredno zaščititi s patentom, ki potrjuje inovativnost raziskav in rezultatov: tako je nastal Velian Complex.velian-complex-logo

Velian Complex je patentirana mešanica rastlinskih izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice. Nastal je iz izčrpne znanstvene raziskave, ki jo je vodil Kemon v sodelovanju z laboratoriji Vivacell Biotechnology (Denzlingen, Nemčija) in Univerzo v Ferrari. Opravljene študije so pokazale, da ima »posebna mešanica izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice, ki jih prideluje Kemon […] izjemne protivnetne, antibakterijske in antioksidante lastnosti« in da ima patentirana mešanica Velian Complex močan sinergističen učinek, ki daje boljše rezultate kot vsota posameznih izvlečkov.

Velian Complex je glavna sestavina izdelkov Actyvabio, ki njihovi učinkovitosti doda pomembne antioksidantne, blažilne, pomirjujoče in zaščitne lastnosti.

Druga bistvena sestavina izdelkov Actyvabio je sok ekološko pridelane aloe vere. To mesnato grmičasto rastlino ljudje že tisočletja izkoriščajo zaradi njenih zdravilnih učinkov. Uporablja se gel, pridobljen iz sredice lista, ki je bogat s polisaharidi, ki rastlini omogočajo zadrževati vodo in imajo izjemne vlažilne lastnosti.

Dišava izdelkov Actyvabio je potrjena s certifikatom Cosmos. Sestavljajo jo snovi 100% naravnega izvora. Dišavne note so cvetne, sadne in citrusne. Zgornje note: limona, vrtnica, ylang ylang. Srčne note: geranija, breskev/marelica, frezija. Bazne note: jantar, cedrovina, Cistus laudanum.

 

VELECVETNI LUČNIK (Verbascum densiflorum)

Travnata rastlina s pokončnim in močnim steblom, ki raste na suhih in neobdelanih krajih, običajno jo najdemo ob cestah. Posušeni cvetovi imajo sladkoben okus, meden vonj in vsebujejo eterična olja, glikozidna barvila, maščobe in sladkorje. Glavne aktivne sestavine lučnika so sluzi, saponini in flavonoidi.

Za zdravilne namene se uporabljajo listi in cvetovi, ki jih posušimo, ko so v polnem cvetu. Zaradi blagodejnih učinkov je odlična sestavina za kozmetične izdelke za kožo in lasišče.

 

LINO (Linum usitatissimum)

Že v pradavnini so ga pridelovali zaradi vlaknin in užitnih semen. Ta travnata rastlina cveti od maja do avgusta, njeni cvetovi so svetlomodre barve. V kozmetične namene uporabljamo semena in iz njih pridobljeno olje. Zaradi visoke vsebnosti sluzi in večkrat nenasičenih maščobnih kislih delujejo blažilno in zaščitno. Lanena semena vsebujejo snovi, ki krepijo kapilarna vlakna. Poleg tega nudijo zaščito in mehkobo celotni dolžini las in jih naredijo bolj sijoče.

 

LAŠKI SMILJ (Helichrysum italicum)

laski smilj

Kot zdravilna rastlina je poznana že stoletja. O njej je pisal celo Pinij (1. stol. n. št.) v svojem pomembnem delu Narutalis Historia. Latinsko ime izvira iz grškega helius (sonce) in chrysos (zlato), ki opisuje zlatorumeno barvo cvetov, ki rastejo v kobulastih socvetjih. Pravijo mu tudi roža nesmrtnosti, saj zaradi luskastih in usnjatih cvetnih listov traja precej dolgo. V kozmetiki se uporabljajo vrhovi cvetov, ki kožo čistijo, zaščitijo in osvežijo. Poleg tega deluje tudi pomirjujoče, pomirja občutljivo in pordelo kožo.

 

BARVILNA PASJA KAMILICA (Anthemis tinctoria)

barvilna pasja_kamilica

Uvrščamo jo med kamilice. Rumene cvetne glavice nabiramo od junija do avgusta. V kozmetične namene se prah cvetov zmeša s toplo vodo, tako da nastane zmes, ki jo nanesemo na svetle lase za poživitev odsevov. Je pomemben prevodnik flavonoidnih sestavin z antioksidantnim delovanjem.

NEGA